Presentatieconcert Marco den Toom als organist Nieuwe Kerk Katwijk

marco den toom orgel nieuwe kerk katwijk aan zee

Met een concert op zaterdag 25 februari wordt Marco den Toom gepresenteerd als organist en ambassadeur van het orgel in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee. Den Toom is sinds 1 januari 2017 organist van het vierklaviers Van den Heuvel-orgel in deze kerk.

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee. Vorig jaar nam Marco den Toom het stokje al over van Jaap van Rijn als voorzitter van het comité. Dit jaar heeft Van Rijn ook voor de begeleiding van de zondagse samenzang in de grote hervormde Katwijkse kerk zijn plaats op de orgelbank afgestaan aan Den Toom.

Koraalwerk
Marco den Toom laat tijdens het presentatieconcert een verscheidenheid aan muziek horen. Het begint met sterk aan het orgel gelinkt koraalwerk: Klaas Jan Mulders ‘Heilig, heilig, heilig’, bekend van de Te Deum-lp die Mulder halverwege de jaren tachtig opnam, en een psalmbewerking van Den Tooms voorganger Jaap van Rijn.

Eigen aanpak
Daarna volgt Bach, met de bekende Toccata en Fuga in d-Moll BWV 565, waarin Den Toom zijn geheel eigen aanpak zal demonstreren. Als arrangeur is hij te horen in Variations de concert die Widor voor piano schreef en het laatste deel de Symphonie No. 9 ‘Uit de nieuwe wereld’ van Dvo?ák. Het programma bevat verder werk van Franck en Mozart en tot slot een improvisatie.

Gratis
Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is vrij. Het concert heeft een pauze waarin er gelegenheid is om kennis te maken met Marco den Toom.

 

Meer informatie en programma