Promenadeconcert Laurens Rotterdam

Text Example

advertentie4de PROMENADECONCERT ROTTERDAM ORGELSTAD

Inmiddels een traditie: het orgelpromenadeconcert in de Laurenskerk op de eerste zaterdag in maart! Voor de vierde keer presenteert de Stichting Rotterdam Orgelstad het meest bijzondere orgelfestijn van Rotterdam: zeven Rotterdamse organisten en de drie orgels van de Laurenskerk vormen de ingrediënten voor een even afwisselend als feestelijk concert.

Alle organisten van de bij de stichting aangesloten concertzalen en kerken trakteren u op 5 maart op een spectaculair promenadeconcert. Het woord ‘promenade’ dient hier overigens wel letterlijk genomen te worden: het publiek wandelt achter de organisten langs de drie orgels in de Laurenskerk. Op het programma onder meer werken van Bach, Purcell (voor 3 orgels!) en Nieland.

Te beluisteren zijn de Rotterdamse organisten Geert Bierling (stadsorganist), Wouter Blaquière (Paradijskerk), Arjen Leistra (Hoflaankerk), Johann Th. Lemckert (Grote of Sint-Laurenskerk), Jolanda Zwoferink (Prinsekerk) en Gerard van der Zijden (Pelgrimvaderskerk Delfshaven). Jet Dubbeldam (Bergsingelkerk) is dit jaar verhinderd, maar wordt vervangen door Hildebrand Otto, die samen met zijn zoon en hoornist Laurens Otto een hoornconcert met orgelbegeleiding zal vertolken.

Voor aanvang en na afloop van het concert is er een informatiemarkt, waar de aangesloten instellingen zich presenteren, CD’s te koop zijn en u onder het genot van een drankje kunt spreken met de organisten.

Kom naar de Laurenskerk op zaterdag 5 maart voor een onvergetelijke middag. De aanvang van het concert is om 15.00 uur en de toegang is vrij (collecte bij uitgang).