PROTEST Ophef over verdwijnen Viertakt Vroeg

Text Example

advertentieDinsdag 19 januari overhandigde Ad ‘s-Gravesande (o.a. oud-directeur van het Holland Festival) ruim 3.000 protestbrieven die bij Omroep C zijn binnengekomen aan Henk Hagoort, voorzitter van Raad van Bestuur der Nederlandse Publieke Omroep. Per 1 februari verandert namelijk de programmering op Radio4.

Een van de wijzigingen is het opheffen van het programma Viertakt Vroeg met presentator Hans Haffmans, op werkdagen tussen 07.00 uur en 09.00 uur. Daarvoor in de plaats komt het programma Van Trigt tot Negen, nieuws en licht klassieke muziek, gepresenteerd door Annette van Trigt. Van Trigt: “Een ontbijtprogramma is het enige dat ik nog nooit voor radio gedaan heb. Ik vind het een eer om als anchor gevraagd te zijn door de KRO en kan haast niet wachten om te beginnen”.

Ook op het forum van Viertakt Vroeg regende het reacties van luisteraars die wensen dat de zendercoördinator haar besluit om Viertakt Vroeg op te heffen terugdraait. Kern van de kritiek is dat er op andere zenders al genoeg aandacht is voor actualiteit, weer en verkeer. Viertakt Vroeg biedt in de ochtend een prima alternatief voor wie zich even wenst te onttrekken aan de waan van de dag. Genieten van klassieke muziek, op professionele en lichtvoetige wijze gepresenteerd door Hans Haffmans, met aandacht voor concert- en cd-tips, een ‘gouden’ formule in de ogen van de Radio4 luisteraars.

Ook veel orgelliefhebbers stemden ’s morgens vroeg af op het NPS-programma. Nadat in 2007 de orgelcultuur de eerste plaats behaalde in de canon van de klassieke muziek, werd er in Viertakt Vroeg meer orgelmuziek gedraaid dan voor die tijd.

Bekijk hier de reacties op Omroep C

http://www.omroepc.nl/

Bekijk hier de reacties op de site van Viertakt Vroeg

http://www.radio4.nl/page/artikel/12107/

Hier kan overigens nog steeds gereageerd worden!

Wilt u reageren?

info@orgelnieuws.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl