Psalmbewerkingen van Rien Donkersloot, Sietze de Vries en Gijsbert Kok

bladmuziek inventione

Bij uitgeverij Inventione verschenen drie bundels met psalmbewerkingen: scheppingspsalmen van Rien Donkersloot, genoteerde improvisaties van Sietze de Vries en twee lijdenspsalmen van Gijsbert Kok.

Text Example

advertentieRien Donkersloot: Scheppingspsalmen deel I

Drie composities over psalmen waarin de schepping een belangrijke plaats inneemt. Rien Donkersloot schreef bij elke psalm drie voorspelen van verschillende omvang. De gehanteerde stijlen lopen uiteen van barok tot gematigd modern. De psalmen hebben zowel een ritmische als een iso-ritmische zetting. Registratievoorstellen staan, zoals gebruikelijk bij de uitgaven van Inventione, achter in de bundel.

Koraalbewerkingen voor orgel: Psalm 8, Psalm 19, Psalm 148

Uitgeverij Inventione – IN20-14, 24 p., wire-O, prijs € 14,95 | inventione.nl

bladmuziek sietze de vries improvisaties IV

Sietze de Vries: Improvisaties deel IV

Deel vier van onder auspiciën van Sietze de Vries genoteerde improvisaties die hij opnam voor het label JSB Records: Psalm 57 in de Martinikerk in Groningen, Psalm 105 in Lübeck en Psalm 124 in Collegedale. De psalmen hebben meerdere, afwisselende voorspelen.

Koraalbewerkingen voor orgel: Psalm 57, Psalm 105, Psalm 124

Uitgeverij Inventione – IN20-15, 25 p., wire-O, prijs € 14,95 | inventione.nl

bladmuziek gijsbert kok lijdenspsalmen

Gijsbert Kok: Lijdenspsalmen

In de psalmen 38 en 69 die Gijsbert Kok bewerkte neemt het thema lijden een belangrijke plaats in. Ze zijn daarmee ook te plaatsen in de lijdenstijd of veertigdagentijd. Kok voorzag de psalmen van enkele lange bewerkingen en korte voorspelen. Psalm 38 is Duits-romantische van stijl, Psalm 69 is meer beïnvloed door de laat-barok.

Koraalbewerkingen voor orgel: Psalm 38, Psalm 69

Uitgeverij Inventione – IN20-16, 23 p., wire-O, prijs € 14,95 | inventione.nl