PsalmenProject neemt ook ‘Enige Gezangen’ op

enige gezangen

Het PsalmenProject wordt uitgebreid met een opname van de ‘Enige Gezangen’. In oktober dit jaar werd het laatste deel van het project opgenomen in de Nicolaikerk te Utrecht. De opname van de twaalfde in de serie improvisaties met samenzang van alle 150 berijmde psalmen bleek niet op één cd te passen. Daarom is besloten er een dubbel-cd van te maken waarop ook plaats is voor de twaalf gezangen zoals die aan de Statenberijming van 1773 zijn toegevoegd. De opname daarvan vindt plaats op donderdag 14 januari 2016.

Text Example

advertentie 

De Stichting PsalmenProject, die met de twaalfdelige cd-reeks een document van improvisatiekunst en psalmzang(begeleiding) wil vastleggen, zag in de nood een deugd, en besloot het project op deze wijze te completeren. Onder de ‘Enige gezangen’ bevinden zich bekende liederen als de lofzangen van Maria, Zacharias en Simeon, het Gebed des Heeren en de berijming van de Tien Geboden, maar ook nauwelijks gezongen liederen als twee toonzettingen van de geloofsbelijdenis en de Bedezang na de Predikatie.

 

De opname van de gezangen zal opnieuw in de Nicolaikerk te Utrecht plaatsvinden. Ook dan is het organist Gerben Mourik die de samenzang zal begeleiden op het Marcussen-hoofdorgel. Iedereen is welkom om aan de samenzangavond deel te nemen. Twee koren onder leiding van dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse zullen de gelederen komen versterken. Voor wie van plan is mee te zingen zijn de melodieën van de gezangen op www.psalmenproject.nl alvast te beluisteren.

 

De avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. De aanwezigen dienen er rekening mee te houden dat de kerk allerminst op kamertemperatuur is. De organisatie zorgt voor warme dranken. De Nicolaikerk is eenvoudig te bereiken met bus 2 vanaf Utrecht Centraal (halte: Centraal Museum) en wie met zijn auto de milieuzone van de stad binnen mag, parkeert in garage Springweg.

 

© 2015 beeld www.orgelnieuws.nl

 

Nederlandse Orgelkalender 2016