PsalmenProject zet alle 150 geneefse Psalmen op cd

Text Example

advertentieAlle 150 geneefse Psalmen op cd zetten, ritmisch gezongen. Dat is het doel van het PsalmenProject, dat zich sinds kort bekendmaakt via de gelijknamige website. Bekende organisten als Gerben Mourik, Arjan Versluis, Chiel Jan van Hofwegen en Dick Sanderman hebben hun medewerking toegezegd.

De organisatie achter het project belegt samenzangavonden in historische kerkgebouwen, waarvan een cd wordt opgenomen. Het is de bedoeling dat er rond de dertien cd’s gemaakt worden. De eerste opname vindt plaats op zaterdagavond 24 mei in de Grote Kerk van Dordrecht.

Deze serie is voor liefhebbers van (ritmische) samenzang. Daarnaast kan deze serie gebruikt worden door (plaatselijke) radio-omroepen en kerkradio’s, zeggen de organisators. Het project wil met de cd-serie ook een handreiking geven voor kerkorganisten. ‘Zij kunnen door het luisteren van de cd’s zich alle palmmelodieën eigen maken. Natuurlijk hopen we dat ze ook geïnspireerd worden door de (bijzondere) begeleiding, improvisaties en voorspelen die op de cd’s komen te staan.’

Omdat ook de minder bekende melodieën op de cd’s komen, zetten de initiatiefnemers alle zangwijzen op de website. Mensen die meedoen met de opnamen, kunnen daarmee thuis oefenen. De organisten die meedoen, spelen zelf de oefenbestanden in. Wie meezingt bij de opname, krijgt vijf euro korting op de cd.

Aan elke cd is een sponsorproject gekoppeld. De sponsor van de eerste cd is een drinkwaterproject van ZOA in Uganda.

Meer informatie

www.psalmenproject.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl