RD-symposium onbekende psalmen in Tholen

Text Example

advertentieOp zaterdag 8 juni wordt in de Grote Kerk te Tholen een afsluitend symposium rond het zingen van onbekende psalmen gehouden. Het Reformatorisch Dagblad (RD) en Excellent Recordings organiseren het symposium als een vervolg op eenzelfde symposium dat vorig jaar in Amersfoort plaatsvond.

Het RD organiseerde het symposium van vorig jaar naar aanleiding van een pleidooi van de krant voor het vervangen van enkele (Geneefse) melodieën van onbekende en weinig gezongen berijmde psalmen. Van de 22 onbekende psalmen die toen werden besproken werden er in Amersfoort twaalf gezongen. Tijdens het vervolgsymposium in Tholen zullen de overige tien onbekende psalmen worden gezongen.

In Tholen staan de Psalmen 11, 12, 28, 44, 58, 59, 83, 114, 120 en 129 op het programma. De begeleiding van de (overwegend iso-ritmische) samenzang is in handen van de organisten Peter Eilander (Apeldoorn) en Eric Quist (Tholen). De predikanten ds. M. van Kooten (Hervormde Gemeente Elspeet) en ds. D. W. Tuinier (Gereformeerde Gemeente Aagtekerke) zullen een referaten houden over de Psalmen 58 en 59 en twee onbekende liederen Hamaälôth (Psalm 120 en 129).

Van de middag worden opnamen gemaakt door Excellent Recordings uit Nunspeet.

Het symposium op zaterdagmiddag 8 juni begint om 14.30 uur. De toegang is vrij. Aanmelden via www.erdeeservice.nl/symposium wordt wel op prijs gesteld.

© 2013 www.orgelnieuws.nl