Recordaantal aanmeldingen voor Alkmaars orgelconcours

Text Example

advertentieVoor het Internationaal Schnitger Orgelconcours dat plaatsvindt van 19 en 28 juni in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar hebben zich voor de eerste ronde een recordaantal van 57 deelnemers aangemeld.

De aspirant deelnemers komen uit zeventien landen. Tien komen uit Nederland, Duitsland en Japan vaardigen beide zeven deelnemers af, Zuid-Korea en Italië allebei vijf. Daarna volgen de Verenigde Staten, Canada, België, Oostenrijk, Finland, Portugal, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en een aantal Balkanlanden. De deelnemers moesten drie werken op cd insturen: twee van Bach en een van Jan Pieterszoon Sweelinck.

Jan Raas, Frank van Wijk en de Alkmaarse stadsorganist Pieter van Dijk selecteerden twaalf deelnemers uit zeven verschillende landen. Zij gaan in juni met elkaar de strijd aan om in Alkmaar een van de drie prijzen te bemachtigen.

Het Orgelfestival Holland begint op 19 juni met een weekend gewijd aan de grote componist J.S. Bach en sluit een week later met een weekeinde rond Jan Pieterszoon Sweelinck. Canterbury Cathedral Choir verzorgt het openingsconcert op 20 juni.

Meer informatie

www.alkmaarorgelstad.nl

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 www.orgelfotografie.nl