Regionale Orgeldag Zuid-Holland op zaterdag 16 mei

orgel oude kerk naaldwijk

Op zaterdag 16 mei 2020 vindt voor de 18e keer de Regionale Orgeldag van de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West plaats. De dag bestaat uit een bustocht die de deelnemers langs orgels in Wateringen, Naaldwijk en Maassluis voert.

Text Example

advertentieOpstapplaatsen voor de tocht zijn Oegstgeest (parkeerterrein bij Groene Kerk), Leiden (voorzijde Centraal Station) en Wateringen (bij Pleinkerk).

Wateringen en Naaldwijk

De eerste stop is de Pleinkerk in Wateringen waar (na de koffie) Jan van Westenbrugge het Bätz/Witte-orgel (1874) demonstreert. Daarna gaat de reis naar Naaldwijk. Daar wordt in de Oude Kerk het Beekes-orgel (1831) bespeeld door Gerard Bal. 

Maassluis

Na een lunch aan de Nieuwe Waterweg wordt het middagprogramma voortgezet in de Immanuëlkerk in Maassluis. Arjen Leistra zal hier het Seifert-orgel uit 1954 bespelen. Het slotconcert van de orgeldag wordt gegeven in de Groote Kerk te Maassluis. Dat wordt op het Garrels-orgel (1732) verzorgd door vaste bespeler Jaap Kroonenburg.

In de vier kerken wordt telkens voorafgaand aan een concert van een half uur een korte toelichting gegeven over het orgel. Na afloop is er een borrel waarna de bus om 17.00 uur weer vertrekt naar de opstapplaatsen. 

Inschrijven

De kosten van deze geheel verzorgde dag (inclusief busreis, koffie, lunch en borrel) bedragen € 60 per persoon. Inschrijven kan tot 2 mei 2020 via orgelzhwest.nl waar ook het volledige tijdschema van de dag te vinden is.