Regionale orgeldag Zuid-Holland West dwars door de provincie

orgel nieuwe kerk katwijk aan zee

Op zaterdag 20 mei vindt voor de vijftiende maal de Regionale Orgeldag van de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West plaats. De dag bestaat uit een bustocht die de deelnemers dwars door de provincie Zuid-Holland voert: langs orgels in Bodegraven, Leiderdorp, Warmond en Katwijk.

Text Example

advertentieOpstapplaatsen zijn Oegstgeest (parkeerterrein bij Groene Kerk) en Leiden (voorzijde centraal station). De eerste stop is de Bethelkerk in Bodegraven waar vaste bespeler Hans Pors na de koffie het Reil-orgel uit 2014 demonstreert. Daarna gaat de reis naar Leiderdorp. Daar wordt in de Dorpskerk in Leiderdorp het Mitterreither-orgel (1781, in 1976 gerestaureerd door Van Vulpen) bespeeld door Jan Pieter Lanooy. In Leiderdorp wordt ook de lunch gebruikt.

Middagprogramma
Het middagprogramma wordt voortgezet in de Protestantse Kerk te Warmond. Organist Hans de Jong (geboren en getogen in Warmond) zal het in 2016 door Flentrop gerestaureerde Lohman-orgel uit 1842 bespelen. Het slotconcert van de orgeldag wordt gegeven in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee. Dat wordt op het Van den Heuvel-orgel (foto) verzorgd door vaste organist Sjaak van Duijn.

Borrel
In de vier kerken wordt telkens voorafgaand aan een concert van een halfuur een inleiding gegeven over het orgel en het kerkgebouw. Na afloop is er een borrel in Katwijk, waarna de bus om 17.00 uur weer vertrekt naar de opstapplaatsen.

Inschrijven
De kosten van dag bedragen € 55 per persoon (inclusief busreis, koffie, lunch en borrel). Inschrijven kan tot 13 mei 2017 via de website van de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West, waar ook het volledige tijdschema van de dag te vinden is.

 

© 2017 beeld www.orgelfoto.nl