Regionale Orgeldag Zuid-Holland West naar Valkenburg, Pijnacker en Delft

Nijsse-orgel Hervormde Kerk Valkenburg ZH | © beeld Freelens Media / Wim Zandbergen

Op zaterdag 18 mei 2019 vindt voor de zeventiende maal de Regionale Orgeldag van Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West plaats. De dag bestaat uit een bustocht die de deelnemers voert langs orgels in Valkenburg, Pijnacker en Delft.

Text Example

advertentie



De eerste stop is de Hervormde Kerk in Valkenburg waar Jaco van Leeuwen na de koffie het vorig jaar in gebruik genomen Nijsse-orgel demonstreert. Daarna gaat de reis naar Pijnacker. Daar wordt in de Dorpskerk het recent gerestaureerde Knipscheer/Kam & van der Meulen-orgel (1830/1851) bespeeld door Adriaan Hoek.

Middagprogramma
Na de lunch in Pijnacker wordt het programma voortgezet in Delft. Petra Veenswijk zal tekst en uitleg geven bij het Maarschalkerweerd-orgel (1893) in de Maria van Jessekerk, waarna zij een kort concert verzorgt. Het laatste orgel van de dag staat in de Nieuwe Kerk. Bas de Vroome geeft hier een korte inleiding over kerk en orgel geven, waarna het in de afgelopen jaren gerestaureerde  Bätz-orgel uit 1839 zal demonstreren.

Borrel
Na afloop is er een borrel in een van de horecaetablissementen van Delft. Om 17.15 uur vertrekt de bus weer naar de opstapplaatsen in Oegstgeest en Leiden. Treinreizigers kunnen ook in Delft het vervoer per spoor oppakken.

Inschrijven
De kosten van dag bedragen € 60 per persoon (inclusief busreis, entree Nieuwe Kerk, koffie, lunch en borrel). Inschrijven kan tot 4 mei 2019 via de website van de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West, waar ook het volledige tijdschema van de dag te vinden is.