Rien Donkersloot organist Joriskerk Amersfoort

Text Example

advertentieRien Donkersloot wordt de nieuwe organist van de Joriskerk in Amersfoort, zo werd vandaag bekend. Hij wordt de opvolger van Herman van Vliet.

De Protestantse Gemeente Amersfoort, waarvan de (Gereformeerde Bonds-) wijkgemeente Sint-Joriskerk deel uitmaakt, startte in 2011 een sollicitatieprocedure om de vacature van hoofdorganist in te vullen. Na een voorspeelronde en gesprekken werd Donkersloot door een adviescommissie voorgedragen. Met de overname van dit advies door de kerkenraad heeft de Joriskerk weer een organist in dienst. Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in 2006 bleef Herman van Vliet nog als vrijwilliger-organist aan.

Rien Donkersloot zal de ochtenddiensten in de Joriskerk gaan begeleiden. De overige diensten worden door vrijwilligers ingevuld.

Rien Donkersloot (*1985) ging na orgellessen bij Arie van den Berg en Arjen Leistra studeren aan het Rotterdams Conservatorium. In 2006 behaalde hij het diploma orgel eerste fase met een 9,5 als eindcijfer; hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek bij Hans van Gelder (liturgiek), Arie Hoek (hymnologie en cantoraat) en Aart Bergwerff (improvisatie). Het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome behaalde hij in 2008 met het predicaat ‘zeer goed’.

Hij behaalde eerste, tweede en derde prijzen op orgelconcoursen in onder meer Elburg, Maassluis, Leiden en Brielle.

Als organist is hij thans verbonden aan de Maranathakerk te Rotterdam-Zuid, de dorpskerk in Rhoon en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.

Naast orgel speelt Donkersloot ook beiaard, heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen meerdere cd’s.

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.riendonkersloot.nl