Rienk Bakker benoemd in Marcuskerk Utrecht

Text Example

advertentieRienk Bakker is onlangs benoemd als organist van de Marcuskerk te Utrecht. Hij volgt daarmee Willem Jan Cevaal op als vaste bespeler van het Van Vulpen-orgel in de kerk van de Protestantse Wijkgemeente Marcus-Wilhelmina.

Na het vertrek Willem Jan Cevaal per 1 maart door persoonlijke omstandigheden werd een sollicitatieprocedure gestart. Zowel de sollicitatiecommissie als de commissie van deskundigen waren unaniem in de voordracht van Bakker. De voordracht werd door de kerkenraad overgenomen. Rienk Bakker zal op 1 mei 2011 formeel in dienst treden.

Rienk Bakker (1986, Urk) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, orgel bij Harm Jansen en Eric Lebrun. Ook studeerde hij hoofdvak kerkmuziek bij Harm Jansen en Jos Leussink en behaalde in juni 2009 hiervoor het bachelordiploma.

Voor zijn masteropleiding orgel verdiepte Bakker zich vooral in de Fransromantische muziek. Zijn hoofdvakdocent was Theo Jellema en in 2010 studeerde hij voor een periode van drie maanden aan het Conservatoire National de Région de Strasbourg bij Christophe Mantoux. In januari 2011 behaalde hij het masterdiploma orgel.

Rienk Bakker zal samen met cantor-organist Karel Demoet en organist Bram van Oort verantwoordelijk zijn voor de kerkmuziek in de Marcuskerk.

Zie ook

www.rienkbakker.nl

www.marcus-wilhelminakerk.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl