Roeland de Reuver wint Nationaal Orgelimprovisatieconcours Elburg

Het Nationaal Improvisatieconcours in de Grote of Sint-Nicolaaskerk te Elburg is zaterdagmiddag 22 november gewonnen door Roeland de Reuver, die tevens de ‘Koraalprijs’ won. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Evan Bogerd en Tjaco van der Weerd.

Text Example

advertentie 

De deelnemers kregen de opdracht op het koororgel een koraalpartita over de Lofzang van Maria te improviseren, waarna het Quellhorst-hoofdorgel hen ter beschikking stond voor een vrije improvisatie op een thema van Jan Kleinbussink.

IMG_8535

De improvisaties werden beoordeeld door een jury bestaande uit Pieter van Dijk, Jan van Gijn (voorzitter) en Gerben Mourik. Zij bepaalden wie de winnaars waren in twee onderscheiden prijscategorieën: voor de best geïmproviseerde koraalpartita werd de “Koraalprijs’ toegekend, de vrije improvisatie was bepalend voor de toekenning van de eerste, tweede en derde prijs van het concours.

 

Roeland de Reuver uit Capelle aan den IJssel kreeg uit handen van Maarten Seijbel de bekers voor zijn beide eerste prijzen uitgereikt. Evan Bogerd uit Kootwijk kreeg de tweede prijs, een zilveren medaille, omgehangen, Tjaco van der Weerd uit Kampen ging naar huis met een bronzen plak.

 

Het improvisatieconcours kende zaterdag zeven deelnemers. Naast de drie prijswinnaars waren dat Niels Adema (Kampen), Gert Jan Jongerden (Velp), Marc de Leeuw (Rilland) en Peter Sneep (Amersfoort). Van de acht kandidaten die zich hadden aangemeld liet er een verstek gaan.

 

 

© 2014 fotografie www.orgelnieuws.nl