Rotterdamse Orgelpromenade op 5 maart fysiek en online

Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam
Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam | © foto Gérard van Betlehem

De Rotterdamse Orgelpromenade vindt dit jaar op zaterdag 5 maart plaats in de Laurenskerk. Vanaf 15.00 uur is de promenade zowel fysiek bij te wonen als te volgen via een livestream. Centraal in het programma staat een nieuwe bundel met Rotterdamse orgelcomposities.

Text Example

advertentieStichting Rotterdam Orgelstad organiseert de Orgelpromenade jaarlijks op de eerste zaterdag van maart als aftrap van het nieuwe seizoen van de achttien aangesloten concertlocaties in Rotterdam.

Compositiebundel

Dit jaar heeft de stichting ook het initiatief genomen voor een compositiebundel die een inkijkje moeten geven in de Rotterdamse orgelcultuur. De bundel bevat werk van Geert Bierling, Wouter Blacquière, Willem Blonk, Hayo Boerema, Eric Koevoets, Aart de Kort, Henk Vermeulen, Edwin Vooijs, Martien de Vos, Matthijs van der Wilt en Wouter van der Wilt.

De elf eigentijdse composities variëren van vrije vorm tot koraalgebonden werk en muziek voor sopraan en orgel. De bundel is aangevuld met niet eerder uitgegeven orgelwerken van de voormalige Rotterdamse organisten Piet van den Kerkhoff, W.M.A. (Wim) Smits, André Verwoerd en Johann Th. Lemckert.

Presentatie

Tijdens de presentatie op 5 maart wordt een selectie uit de bundel gepeeld op het Marcussen-hoofdorgel van de Laurenskerk. Daarnaast klinkt werk van Bach, De Grigny en Franck. Behalve enkele van de componisten werken ook de Rotterdamse organisten Matthijs Breukhoven, Anton Doornhein, Iddo van der Giessen, Aad van der Hoeven, Jos van der Kooy en sopraan Jenny Haisma mee aan het promenadeconcert.

Publiek en streaming

De Orgelpromenade is zowel toegankelijk voor publiek als te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van de Laurenskerk te Rotterdam.

Zie ook: rotterdamorgelstad.nl