Rotterdamse Orgelpromenade op zaterdag 4 maart

Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam | © fotografie Gérard van Betlehem

Op zaterdag 4 maart vindt de jaarlijkse Orgelpromenade plaats in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam. Het evenement van Rotterdam Orgelstad vormt de aftrap van het nieuwe seizoen van 18 samenwerkende orgelconcertlocaties.

Text Example

advertentieDe promenade begint om 13.00 uur met een kinderprogramma rond het Doe-orgel met stadsorganist Adriaan Hoek en Jos van der Kooy. Aanmelden voor het kinderprogramma kan via info@rotterdamorgelstad.nl.

Promenadeconcert

Om 14.00 uur vindt het Promenadeconcert plaats. Daarin klinkt werk voor meerdere orgels, vierhandig en solo-orgelspel en orgel met trombone en met slagwerk. Zo staat er onder meer werk van Rotterdamse componisten op het programma en een bewerking van het Klavecimbelconcert in a van Bach, uitgevoerd op vier orgels van Klop.

Het concert wordt gegeven door de Rotterdamse organisten Matthijs Breukhoven, Vincent de Ridder, Martien de Vos, Matthijs van der Wilt, Wouter van der Wilt, Jan Hoegee, Hayo Boerema, Iddo van der Giessen, Eric Koevoets, Anton Doornhein, Gerard van der Zijden en Edwin Vooijs.

Presentatie

Vooraf, in de pauze en na afloop is een presentatie te zien van concertseries, cd’s, bladmuziek en fotobanners van Rotterdamse organisten en concertlocaties. 

Meer informatie: rotterdamorgelstad.nl.