Rotterdamse Orgelpromenade op zaterdag 7 maart

Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam | © fotografie Gérard van Betlehem

Op zaterdag 7 maart 2020 vindt in de Laurenskerk te Rotterdam de jaarlijkse Orgelpromenade van Rotterdam Orgelstad plaats. De hoofdmoot van het programma bestaat die middag uit het promenadeconcert door tien organisten uit de Maasstad.

Text Example

advertentieDe promenade vormt de jaarlijkse aftrap van het nieuwe seizoen van de twintig concertlocaties die Rotterdam Orgelstad (ROS) als koepelstichting omspant. Op 7 maart worden dan ook de concertplannen voor 2020 gepresenteerd.

Daarnaast zijn cd’s verkrijgbaar en zijn grote banners met foto’s van de orgels van de concertlocaties te bekijken die ROS in de afgelopen maanden heeft laten maken.

De presentatie van de middag is in handen van NPO Radio 4-presentator en orgelliefhebber Sander Zwiep.

Promenadeconcert

Het Promenadeconcert wordt om 14.00 uur geopend door Wouter Blacquière (Paradijskerk) en Wouter van der Wilt (Hoflaankerk). Zij spelen op twee orgels een speciaal door Wouter van der Wilt hiervoor gecomponeerde Intrada.

Martien de Vos (Open Hofkerk Pendrecht) laat barok horen op het transeptorgel en Geert Bierling (De Doelen en Burgerzaal Stadhuis) speelt koraalvoorspelen uit zijn Schnitger Orgelboeken voor. Francesca Ajossa (masterstudent Codarts) werkt samen met danser Alessia Crema op muziek van Messiaen, en Iddo van der Giessen (Goede Herderkerk) speelt samen met trombonist Joram van Ketel.

Improvisatie, Brexit en Vierne

Tijdens het Promenadeconcert gaan Hayo Boerema (Laurenskerk) en Jos van der Kooy (Arminiuskerk) een improvisatieduel. Ook Geerten Liefting (ook actief in Rotterdam) improviseert, maar dan ter begeleiding van een stomme film. In het kader van de Brexit en het Vierne-jaar sluit Matthijs Breukhoven (Oude Kerk Charlois) het concert af met Carillon de Westminster.

De Orgelpromenade duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

🔗 rotterdamorgelstad.nl