Ruud Severijns nieuwe voorzitter Brabantse Orgelfederatie

v.l.n.r. Wim Goossens (secretaris BOF), Ruud Severijns (voorzitter BOF) en Ad van Sleuwen (artistiek adviseur BOF) | © 2018 beeld Wim van der Ros

Zaterdag 3 november j.l. werd op de Algemene Ledenvergadering van de Brabantse Orgelfederatie Ruud Severijns verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Frank Petter op die deze functie vijf jaar vervulde.

Text Example

advertentieRuud Severijns was tot zijn pensionering in september 2017 de laatste twaalf jaar burgemeester van de gemeente Oirschot.

Volgens de nieuwe BOF-voorman ‘zijn er nog volop mogelijkheden om de orgeltraditie overeind te houden, nieuwe doelgroepen aan te boren en het orgel een belangrijke plek te laten behouden in onze muzikale cultuur.’ De orgelfederatie ziet in Severijns iemand ‘die zijn bestuurlijke ervaring graag inzet om ook de slag te maken naar de toekomst.’

Ruud Severijns was eerder onder meer gemeentesecretaris van Hilvarenbeek en later Gemert-Bakel en fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Ook was hij onder andere actief als voorzitter van de Monumentenwacht Noord-Brabant.

 

Lees ook
Orgelfederatie zet zich in voor Brabants orgelrijkdom