Saint-Eustache Parijs zoekt drie titulair-organisten

De Parijse Saint-Eustache heeft een competitie uitgeschreven voor de werving van drie titulair-organisten, dat maakte de parochie deze week bekend. De drie co-titulaires moeten Jean Guillou opvolgen die onlangs werd benoemd tot emeritus-organist van het prestigieuze orgel in deze kerk.

Text Example

advertentie 

De parochie zoekt drie organisten van internationaal niveau die niet alleen de liturgie zullen ondersteunen, maar zich het hele jaar door ook actief inzetten voor de concertpraktijk rond het grote Van den Heuvel-orgel.  De drie co-titulaires krijgen wel elk een eigen portefeuille met onder andere liturgie, cultuur en de relaties met de stad Parijs (de eigenaar van het Van den Heuvel-orgel).

 

Kandidaten kunnen zich tot 2 januari 2015 aanmelden, waarna de jury van de competitie gesprekken zal voeren met de kandidaten. Wie daaruit geselecteerd wordt mag in het eerste kwartaal deelnemen aan de wedstrijd. De eisen daarvoor worden op 2 november 2014 bekendgemaakt. De benoeming van de co-titulaires moet uiterlijk een maand na de wedstrijd en uiterlijk aan het begin van het tweede kwartaal van 2015 plaatsvinden.

 

De opvolging van de inmiddels 84-jarige Guillou speelt al een aantal jaren. Op 22 september 2014 werd hij, vooruitlopende op de opvolgingsprocedure, benoemd tot emeritus titulair-organist. Guilllou zal nog wel in de Saint-Eustache blijven spelen. Met de benoeming van drie titularissen volgt de Saint-Eustache het voorbeeld van de Notre-Dame in de Franse hoofdstad waar na het overlijden van Pierre Cochereau in 1984 de post eveneens over meerdere organisten werd verdeeld.

 

Zie ook

Emeritaat voor Eustache-titularis Jean Guillou

Volledige vacaturetekst op de website van de Saint-Eustache

 

© 2014 fotografie archief orgelnieuws.nl