Samuel Liégeon (F) wint Haarlem!

Samuel Liégeon (F) is winnaar van het 48ste Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem. De publieksprijs werd toegekend aan Sebastian Bartman (D). Dit maakte de voorzitter van het Internationaal Orgelimprovisatieconcours Haarlem Hans Koenders bekend. De finale van het concours vond dinsdagavond 20 juli plaats in de Grote Kerk te Haarlem.

De overige finalisten waren Martin Bacot (F) en Stephan Kreutz (D).

De internationale jury die hen beoordeelde, bestond uit Jan Raas, Jaroslav Tuma, Jos van der Kooy (hij verving Lionel Rogg die wegens ziekte af heeft moeten zeggen), Szigmond Szathmáry en Peter Jan Wagemans, onder voorzitterschap van Stephen Taylor.

Op de foto bovenaan: Rechts winnaar Samuel Liégeon (Frankrijk) en midden Sebastian Bartman (Duitsland) publieksprijs. Foto Pieter Baak.

Op de onderste foto: v.l.n.r. Stephan Kreuz, Sebastian Bartmann (publieksprijs), Samuel Liégeon (winnaar) en Martin Bacot. Foto Dick Sanderman.

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie Pieter Baak & Dick Sanderman

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.