SBNO-excursie naar Vater/Müller-orgel Oude Kerk Amsterdam

Orgel Oude Kerk Amsterdam | © beeld ORGELNIEUWS

Op vrijdag 18 oktober organiseert de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel (SBNO) een excursie naar het gerestaureerde Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam.

Text Example

advertentieHet programma vermeldt een klankdemonstratie en bespelingen door Matteo Imbruno en Sander van den Houten met muziek van J.S. Bach tot Jan Zwart. Tevens zal een mondelinge toelichting op de restauratie worden gegeven en zal er een mogelijkheid zijn om de klaviatuur te bezichtigen.

De ontvangst in de Oude Kerk is op 18 oktober vanaf 19.00 uur vanwege de openingstijden van de kerk als museum. Het programma start om 19.30 uur en is duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Deelname kost € 30 per persoon inclusief koffie of thee in de pauze. SBNO-donateurs betalen € 25. Opgave voor deelname kan per e-mail aan orgelstichting@hetnet.nl of telefonisch op 06-87614984 met vermelding van naam en adres. De aanmelding is definitief na betaling op NL06 INGB 0003 0927 57. Het is ook mogelijk na aanmelding bij de kerk te betalen.

De SBNO was met een bijdrage van € 25.000 een van de subsidiënten van de door Orgelmakerij Reil in de periode 2015-2019 uitgevoerde restauratie. Het instrument werd in mei dit jaar weer in gebruik genomen.

Lees ook
Restauratie voltooid: orgel Oude Kerk Amsterdam toont zich weer in volle glorie