Schnitgerfestival Groningen in derde weekend oktober

Drie dagen lang prachtige orgelmuziek op drie beroemde Schnitger-orgels: alle reden om het derde weekend van oktober af te reizen naar Groningen. Stichting Groningen Orgelstad organiseert van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober het Schnitgerfestival, een muziekfestival waarin voor de Schnitger-orgels in de Martinikerk, de Der Aa-kerk en de Pelstergasthuiskerk een hoofdrol is weggelegd.

Text Example

advertentie 

Op het festivalprogramma staan concerten, excursies, een masterclass, cultuureducatie voor jongeren en een zondagse cantatedienst. De drie Schnitger-orgels in de stad Groningen – geen stad ter wereld herbergt er zóveel – vormen onder meer het podium voor het vieren van de ‘eeuwfeesten’ van twee bekende orgelcomponisten, Franz Tunder (geboren in 1614) en Carl Philipp Emanuel Bach (geboren in 1714).

 

Concerten

Het Schnitgerfestival 2014 biedt tijdens deze drie dagen maar liefst vijf concerten, waaronder op vrijdagavond een orgelmarathon met gerenommeerde Nederlandse organisten als Hayo Boerema, Gerben Mourik en Toon Hagen. Maar er is meer dan orgelmuziek tijdens het festival. Niet alleen van de jubilerende componisten maar ook van Buxtehude en J.S. Bach zullen koor- en kamermuziekwerken worden uitgevoerd. Verschillende bekende ensembles werken mee aan het festival, zoals het Belgische vocaal ensemble Vox Luminis en de barokorkesten van The Northern Consort en het Luthers Bach Ensemble.

 

Variëteit
De zaterdag biedt een grote variëteit aan vast terugkerende festivalonderdelen, zoals cultuureducatie voor jongeren, dit jaar in de vorm van een concert voor en door jongeren (ook op het orgel!). Andere onderdelen zijn de masterclass in de Martinikerk en de vrije orgelbespeling in de Der Aa-kerk. Op zaterdag zijn er ook excursies in de provincie Groningen. Voor vrijdag en zaterdagavond zijn er speciale dinerarrangementen in de stad, met passende muzikale omlijsting.

 

Informatie en kaarten

Meer informatie over de concerten en de programma’s is te vinden op www.schnitgerfestival.nl en www.orgelstad.nl. U kunt kaarten bestellen via ticketservice door middel van een link op deze website. In de voorverkoop via ticketservice krijgt de bezoeker van het Schnitgerfestival korting. Ook is het mogelijke een passe-partout voor het festival nemen voor de aantrekkelijke prijs van € 80 (via Ticketservice € 79). Ook dinerarrangementen kunt u reserveren via ticketservice.

 

www.schnitgerfestival.nl
www.orgelstad.nl