Serie lunchconcerten rond thema improvisatie in Museum Speelklok

witt-orgel buurkerk museum speelklok utrecht
De klaviatuur van het Witte-orgel in de Utrechtse Buurkerk © Gérard van Betlehem

Iedere woensdag in juli organiseert Museum Speelklok voor het tweede jaar achtereen een serie lunchconcerten op het Witte-orgel in de Buurkerk in Utrecht.

Text Example

advertentieDe concerten duren van 11.45 tot 12.15 uur. Organist Bert van den Brink bijt op woensdag 1 juli het spits af. Daarna is het de beurt aan Geerten Liefting, Gerben Mourik, Gerrit Christiaan de Gier en Evan Bogerd.

Improvisatie

Een telkens terugkerend thema is improvisatie. Naast het spelen van literatuur gaat iedere organist ook de geïmproviseerde dialoog aan met een collectiestuk van het museum.

Tickets

Tickets voor één van de orgelconcerten zijn voor € 4,50 via de website van Museum Speelklok te reserveren. Na afloop van ieder concert is er in het Museumcafé Klok een speciaal luncharrangement à € 8,50 te verkrijgen.

Wie ook de collectie van Museum Speelklok wil bekijken en beluisteren moet de toegangskaarten daarvoor apart reserveren.

Kerken luisteren

Bezoekers van Kerken Luisteren krijgen op vertoon van de programmafolder bij een bezoek aan één van de orgelconcerten een gratis kopje koffie of thee in het museumcafé.

Meer informatie en reserveren

website Museum Speelklok