Serie over Martini-orgel op de Concertzender

Gisteravond is op de Concertzender een zevendelige serie begonnen over het Schnitger-orgel van de Groninger Martinikerk.

Text Example

advertentie 

De serie begint in tijd in 1984, het jaar waarin Jürgen Ahrend zijn grote restauratie voltooide. In de eerste uitzending zijn Marie-Claire Alain en Bernard Foccroulle te horen. In de volgende afleveringen komen, in min of meer chronologische volgorde, onder anderen Wim van Beek, Leo van Doeselaar, Erwin Wiersinga en Masaaki Suzuki langs.

 

De serie is onderdeel van het programma Orgelwerk, dat elke tweede maandag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur wordt uitgezonden. De eerstvolgende aflevering is op maandag 9 mei. Alle uitzendingen worden op een later moment herhaald en zijn ook via internet terug te luisteren.

 

Wat is de Concertzender?

De Concertzender is eind 1982 opgericht door een enthousiaste groep muziekliefhebbers. De zender beoogt een vrijplaats te zijn waar alles draait om de muziek, muziek en musici het hoogste woord hebben, muziek in (bijna) al haar facetten beluisterd kan worden zoals die bedoeld is, geen grenzen getrokken worden tussen genres en stijlen, bijna elke muziekliefhebber aan zijn trekken komt en geen concessies aan niet-muzikale nevendoelen gedaan hoeven te worden.

De Concertzender zendt 24/7 lineair uit via de kabel, internet en app, en non-lineair via 22 themakanalen, met een programma-aanbod van stokoude tot gloednieuwe ‘klassieke’ muziek, wereldmuziek, jazz, opera, pop en alle mogelijke mengvormen daarvan, altijd op hoog niveau gespeeld en overwegend integraal te beluisteren.

(Bron: website Concertzender)