Serie orgelconcerten in De Duif Amsterdam

Text Example

advertentieStadsherstel Amsterdam organiseert komende zomer een reeks orgelconcerten op het Smits-orgel in kerkgebouw De Duif in Amsterdam, de Zondag Zomer Orgel Concerten.

Zondag 1 juni opent de serie met het Eggenkamp-concert, dat jaarlijks wordt georganiseerd ter ere van orgelliefhebber en oud-directeur van Stadsherstel, Wim Eggenkamp. Ton van Eck, organist van de kathedrale basiliek Sint Bavo te Haarlem, en saxofonist Henk van Twillert laten horen wat een mooie combinatie hun instrumenten opleveren.

Verder spelen Christine Kamp, Stephan van de Wijgert, Wim Diepenhorst, Henk Verhoef en de Duitse organisten Thomas Sauer (Berlijn) en Eberhard Lauer (Hamburg) in de serie.

Het Smits-orgel, gebouwd tussen 1862 en 1882, is met 45 stemmen, verdeeld over drie manualen en vrij pedaal, één van de grootste orgels uit de werkplaats van Smits. De restauratie werd voltooid in 2006.

Alle concerten zijn vrij toegankelijk, omdat Stadsherstel het orgel aan een zo groot mogelijk publiek wil laten zien en horen. De concerten beginnen om 16.00 uur.

Kerkgebouw De Duif staat aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam.

De concerten van Stadsherstel Amsterdam staan op www.stadsherstel.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie Stadsherstel/Juan Hernández