Severijn Orgeldag 2024 in Sint-Martinuskerk Cuijk

Severijn-orgel Sint-Martinuskerk Cuijk | © foto Gérard van Betlehem

Op zondag 14 april vindt de Severijn Orgeldag plaats in de Sint-Martinuskerk in Cuijk. Die middag is het mogelijk om het barokorgel te bespelen, en ’s avonds is er een concert door Tineke Steenbrink.

Text Example

advertentieHet zeventiende-eeuwse orgel van Andries Severijn is neemt een bijzondere plaats in binnen het Brabantse Orgellandschap. Het beschikt over 33 registers (plus effectregisters als Vogelkens, Nagtegaal en Tambour) en vertegenwoordigt het Waalse orgeltype uit die tijd. Het combineert  Zuid-Nederlandse, Franse en Rijnlandse elementen.

Spelen

Organiste Tineke Steenbrink vond het tijd om het orgel in de schijnwerpers te zetten en het voor anderen toegangelijk te maken. Op zondagmiddag 14 april is de kerk van 13.00 tot 18.00 uur open. Het orgel is dan onder leiding van Steenbrink te bespelen door ‘iedereen met enige orgelervaring en liefde voor het instrument’.

Aanmelden

Aanmelden kan via tineke@hollandbaroque.com, met vermelding van naam, tijdstip en de stukken je wilt gaan spelen. Familie en vrienden zijn ook welkom; er wordt voor koffie en thee gezorgd.

Slotconcert

Om 20.00 uur wordt de Severijn Orgeldag 2024 afgesloten met een concert door Tineke Steenbrink.

Lees ook
Severijn-orgel Cuijk weer in gebruik na herstel pijpwerk