SGO-concours 2020 gewonnen door Jaap de Vos, Marijn Valk en Richard Vos

Winnaars juniorenklassement Marijn Valk en Jaap de Vos met op de achtergrond de jury | beeld Facebook Hilda Rodenboog

Jaap de Vos, Marijn Valk en Richard Vos zijn de winnaars van het 33e SGO Orgelconcours. Het concours vond zaterdag 10 oktober plaats in de kerk van Midwolda.

Het concours van Stichting Groningen Orgelland werd gespeeld op het onlangs gerestaureerde Hinsz-orgel in de dorpskerk van Midwolda. Het concours kende twee categoriëen. Per categorie werden maximaal twee kandidaten geselecteerd voor de finale.

Van de jongeren tot 25 jaar (die nog niet aan een conservatoriumopleiding zijn begonnen) ontvingen Jaap de Vos en Marijn Valk een gedeelde eerste prijs. In de categorie amateurs boven de 25 jaar won Richard Vos. Joost van Beek ging naar huis met de tweede prijs.

De jury van het concours werd dit jaar gevormd door Jochem Schuurman, Gerwin Hoekstra en Hayo Boerema.

Organisatoren SGO-concours, winnaars seniorenklassement Richard Vos en Joost van Beek, en juryleden Hayo Boerema, Gerwin Hoekstra en Jochem Schuurman | beeld Facebook Hilda Rodenboog

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.