SGO Orgelconcours 2018 gewonnen door Adrie van Manen

Het 31e SGO Orgelconcours is zaterdag 13 oktober gewonnen door Adrie van Manen. Hij was ook eerste in de deelnemerscategorie ‘senioren’. In de twee overige categorieën werden Maarten Wilmink en Jaap de Kok als winnaar aangewezen. Het concours vond plaats in de Martinikerk in Groningen. 

Text Example

advertentieAnders dan voorgaande jaren kende het concours voor organisten zonder afgeronde conservatoriumopleiding dit keer drie deelnemerscategorieën: conservatoriumstudenten, jonge amateurorganisten en een seniorenklassement vanaf 25 jaar.

De belangstelling voor deelname aan het concours was dit jaar erg groot. Maar liefst 25 deelnemers hadden zich alleen al voor de categorie 25+ aangemeld, waar uiteindelijk plaats was voor tien deelnemers. In de overige categorieën was plaats voor maximaal zeven spelers.

Winnaars en jury van het SGO Orgelconcours 2018, v.l.n.r. Maarten Wilmink, Jaap de Kok, Cor Ardesch, Adrie van Manen, Erwin Wiersinga en Matthias Havinga

De deelnemers kregen de opdracht een programma van maximaal tien minuten orgelliteratuur te spelen, afgestemd op de mogelijkheden van het instrument. De beoordeling lag in handen van de jury die dit jaar bestond uit Cor Ardesch, Matthias Havinga  en Erwin Wiersinga. 

In elke categorie werd een eerste prijswinnaar aangewezen, waaruit vervolgens een winnaar voor het hele concours werd gekozen.

 

© 2018 fotografie Hilda Rodenboog