SGO Orgelconcours 2021 in Leens

hinsz orgel petruskerk leens
Hinsz-orgel Petruskerk Leens | © foto ORGELNIEUWS

Op zaterdag 9 oktober 2021 wordt voor de 34e maal het orgelconcours voor amateurorganisten van Stichting Groningen Orgelland (SGO) gehouden. Dit keer vindt het plaats op het onlangs gerestaureerde Hinsz-orgel in de Petruskerk te Leens.

Text Example

advertentieEvenals vorig jaar kent deze editie twee categorieën: jongeren tot 25 jaar die voor 1 september 2021 nog niet met een conservatoriumopleiding zijn gestart en de categorie amateurs boven de 25 jaar.

In elke categorie worden maximaal twaalf deelnemers toegelaten, waarvan er twee een finaleplaats kunnen bereiken. De deelnemers brengen in de voorronden en de finale maximaal tien minuten orgelliteratuur ten gehore. Per deelnemer is er twee uur studietijd beschikbaar.

De jury bestaat uit Leo van Doeselaar (voorzitter), Tymen Jan Bronda en Gerrie Meijers.

Aanmelden

Aanmelden kan via een formulier op groningenorgelland.nl. Meer informatie is verkrijgbaar via hrodenboog@hotmail.com. Deelname kost € 25 voor kandidaten tot 25 jaar, wie 25+ is betaalt € 35.

Toegang

De voorronden starten zaterdag 9 oktober om 9.00 uur, de finale begint om 15.30 uur. De concoursdag is toegankelijk voor publiek en kost € 10 per persoon. Jeugd tot 18 jaar en per kandidaat één registrant hebben vrije toegang.