SGO Orgelconcours 2022 in Nieuwe Kerk Groningen

Timpe-orgel Nieuwe Kerk Groningen

Het 35e orgelconcours van Stichting Groningen Orgelland vindt plaats op zaterdag 15 oktober 2022. Het enkele jaren geleden gerestaureerde Timpe-orgel (42/IIIP) in de Nieuwe Kerk in Groningen is dit jaar het wedstrijdinstrument.

Text Example

advertentieEvenals voorgaande jaren kent deze editie twee categorieën: jongeren tot 25 jaar die voor 1 september 2021 nog niet met een conservatoriumopleiding zijn gestart en de categorie amateurs boven de 25 jaar.

Per categorie worden maximaal tien deelnemers toegelaten, waarvan er twee uit elke categorie een finaleplaats kunnen bereiken. In de voorronden en de finale spelen zij maximaal tien minuten orgelliteratuur, waarvoor per deelnemer twee uur studietijd beschikbaar is.

De jury bestaat uit Jos van der Kooy, Jochem Schuurman en Evan Bogerd.

Aanmelden

Aanmelden kan via een formulier op groningenorgelland.nl. Deelname kost € 25 voor kandidaten tot 25 jaar, wie 25+ is betaalt € 35.

Toegang

De voorronden starten zaterdag 15 oktober om 9.00 uur, de finale begint om 15.30 uur. De concoursdag is toegankelijk voor publiek en kost € 10 per persoon. Er is vrije toegangt voor jeugd tot 18 jaar en één registrant per deelnemer.