Simon Stelling 40 jaar organist Alphen aan den Rijn

Simon Stelling

Simon Stelling is dit jaar veertig jaar organist van het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn. Ter gelegenheid daarvan kreeg hij na afloop van de ochtenddienst van zondag 4 januari het draaginsigne in goud van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk Nederland opgespeld.

Text Example

advertentie 

Simon Stelling kwam op 1 januari 1975 als zeventienjarige in dienst van de Hervormde Gemeente Adventskerk waar hij niet alleen de zondagse kerkdiensten, rouw- en trouwdiensten speelt, maar ook regelmatig orgelconcerten geeft en een lespraktijk voor orgelstudenten heeft.

 

Bevlogenheid

‘Dat Simon een belangrijke rol gespeeld heeft in het behoud van het Steinmeyer-orgel, mede door zijn bevlogenheid en liefde voor het vak, mag duidelijk zijn. Ook is Simon de drijvende kracht achter “de muziek in de kerk” door middel van de cantatediensten en gastmusici bij bijzondere diensten. En als dirigent van meerdere koren’, schrijft de Hervormde Gemeente in haar persbericht.

 

Draaginsigne

Na afloop van de kerkdienst van 4 januari werd Stelling toegesproken door de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters van de Adventskerk, Paul Boender. Daarbij werd zijn ‘gepassioneerde gedrevenheid’ gememoreerd, waarna hij het draaginsigne kreeg opgespeld. Vorig jaar kreeg Stelling al erkenning voor zijn inzet als organist door zijn benoeming tot stadsorganist van Alphen aan den Rijn.

 

Jubileumconcert

Op vrijdag 9 januari geeft Simon Stelling een nieuwjaarsconcert op het Steinmeyer-orgel met medewerking van Sannie de Jongh (dwarsfluit). Na afloop van dit concert is er gelegenheid de jubilaris te feliciteren en het glas te heffen op het nieuwe jaar en de jubilaris. Het concert begint om 20.15 uur. Toegang bedraagt € 5.

 

 

© 2015 fotografie Orgelcommissie Adventkerk Alphen aan den Rijn