Snertorgeltram 2 april 2005

Text Example

advertentieVoor Rotterdammers is de Snerttram een vast onderdeel van het Rotterdamse straatbeeld: een historische tramwagon die onder begeleiding van een gids langs bezienswaardigheden in Rotterdam rijdt, een accordeonist en een onvervalste kop snert.

Op initiatief van de Stichting Rotterdam Orgelstad wordt in samenwerking met de Snerttram is een speciaal programma samengesteld waarin een aantal Rotterdamse orgels de hoofdrol spelen: de SnertOrgelTram! De dag bestaat uit excursie langs het orgel van de Hoflaankerk (van Vulpen, Utrecht) met tekst en uitleg en een mini-concert door Arjen Leistra. Tevens wordt die dag een bezoek gebracht aan de Rotterdamse orgelbouwer H.B. Scheuerman, die een beeld zal geven wat er zoal komt kijken bij de bouw van een orgel. Dus vanaf het eerste idee tot de aflevering van een instrument. Tussen deze bezichtigingen door maakt u twee stadsrondritten van circa 45 minuten met aan boord een stadsgids en een onvervalst ‘traporgel’: het harmonium. Tijdens deze rit wordt de lunch geserveerd met uiteraard snert! De dag wordt afgesloten met een slotconcert in de Pelgrimvaderskerk door Gerard van der Zijden. Het programma op zaterdag 2 april begint om 11.00 uur en zal rond 17.00 uur worden afgesloten met een glaasje wijn. Een unieke kans om eens op andere wijze kennis te maken met Rotterdam en de Rotterdamse orgels! Vanaf heden kan er worden ingetekend. Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar in de SnertOrgelTram. Indien u zeker wilt zijn van een plaats, meldt u zich vandaag nog aan!

Voor meer informatie en/of aanmelden; 010 – 413 14 94. De kosten bedragen € 29,50 per persoon, alles inbegrepen. Donateurs van de Stichting Rotterdam Orgelstad betalen € 25,00.

Zie ook www.laurenskerkrotterdam.nl/orgelstad