SnertOrgelTram in teken van Feike Asma

Text Example

advertentieDe rondrit van de Rotterdamse SnertOrgelTram staat dit jaar in het teken van Feike Asma (1912-1984). Op zaterdag 21 april voert de route van de Goede Herderkerk in de wijk Schiebroek via de Laurentius & Elisabethkathedraal naar de Sint Laurenskerk.

Organist Hans Houtman verzorgt om 11.00 uur de ontvangst in ‘zijn’ Goede Herderkerk aan het Kastanjeplein. Hij vertelt iets over het Van Leeuwenorgel uit 1961, later door Louis Kramer uitgebreid met een zwelwerk, en hij laat het 36 stemmen tellende instrument horen. Ook is er een korte lezing over de musicus Feike Asma.

De tram rijdt de orgelliefhebbers via een boeiende route naar de kathedraal aan de Mathenesserlaan. Onderweg vertelt de gids wetenswaardigheden over Rotterdam, vermengd met accordeonklanken en een lunch, inclusief een kop snert.

In de kathedraal is organist Aart de Kort gastheer. Hij stelt de bezoeker in de gelegenheid het orgel van zeer dichtbij te bekijken en te beluisteren. De reportage ‘Feike Asma 50 jaar organist’, opgenomen in de Laurenskerk op 24 januari 1978. Daarin wordt Asma geïnterviewd en zijn fragmenten van zijn jubileumconcert te zien.

Het slotconcert begint om 16.00 uur in de Grote of Sint Laurenskerk, waar Jan Hage werken van Liszt, Dupré en Reger uitvoert. Dit concert vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Feike Asma Stichting. Om 17.00 uur kunnen bezoekers napraten met een glas wijn.

Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar in de SnertOrgelTram. Wie zeker wil zijn van een plaats, moet zich snel aanmelden.

Voor meer informatie en/of aanmelden: (010) 413 14 94 of info@rotterdamorgelstad.nl. De kosten bedragen € 32,50 per persoon, alles inbegrepen. Donateurs van de Stichting Rotterdam Orgelstad betalen € 27,50. Zie ook www.rotterdamorgelstad.nl onder ‘activiteiten’.

© 2007 www.orgelnieuws.nl