Speelavonden Oude Kerk Delft

Sinds vorig jaar wordt het Bätz-orgel van de Nieuwe Kerk in Delft onder handen genomen door de firma Pels & Van Leeuwen. In dat kader organiseerde de Stichting Kerkconcerten Delft een drietal speelavonden op het orgel. De opbrengst daarvan kwam geheel ten goede aan de restauratie.

Text Example

advertentieDit jaar organiseert de Stichting met hetzelfde doel opnieuw een aantal speelavonden. Ditmaal fungeert de Oude Kerk als plaats van handeling. Geïnteresseerde organisten (een diploma is geen vereiste) kunnen van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 7 oktober gedurende een klein uur het Bätz/Witte-orgel uit 1857 bespelen.

Op elk van de vijf avonden is tegen een vergoeding van 25 euro vijf maal de gelegenheid om het orgel te bespelen (om 18.00 uur, 19.00 uur, 20.00 uur, 21.00 uur en 22.00 uur). Wie dat wil mag opnamen van zijn of haar spel maken, mits deze niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Het meenemen van supporters is toegestaan, met dien verstande dat er maximaal twee personen mee mogen naar de speeltafel.

Aanmelden kan per e-mail via secretaris@kerkconcertendelft.nl onder vermelding van voorkeursdatum en eventueel –tijd.

www.kerkconcertendelft.nl

 

© 2016 beeld: Gérard van Betlehem