Staat uw orgel al op Reliwiki?

Text Example

advertentieOngeveer een jaar geleden startte de het project Orgelinventarisatie, geïnitieerd vanuit de Commissie Orgelzaken voor de Protestantse Kerk in Nederland. De volgens de Wikipedia-formule opgezette website Reliwiki.nl biedt nu de gelegenheid om informatie over kerkorgels een plaats te geven.

Reliwiki.nl is een website die in het kader van het “Jaar van het religieus erfgoed” (2008) is opgezet, als een online encyclopedie met informatie over kerkgebouwen. Zoals de naam al aangeeft, is de website opgezet volgens de Wikipedia-formule, waarbij elke gebruiker gegevens kan toevoegen, aanvullen of corrigeren. Via de inbreng van plaatselijke betrokkenen kan zo een veelomvattende database ontstaan, waarin ook de gegevens over het orgel een plek kunnen krijgen.

 

Ongeveer een jaar geleden startte ook het project Orgelinventarisatie, geïnitieerd vanuit de Commissie orgelzaken voor de Protestantse Kerk in Nederland. Dit project, dat geheel door vrijwilligers wordt gedragen, wil de orgelkaart van Nederland – in de eerste plaats voor de kerkgebouwen van de PKN – zo volledig mogelijk in beeld brengen. Bij de eerste stappen van die inventarisatie kan iedereen een steentje bijdragen. Als elke orgelliefhebber van Nederland zorgt dat het orgel van zijn/haar kerkelijke gemeente met de juiste gegevens op Reliwiki wordt vermeld, kunnen de leden van de werkgroep Orgelinventarisatie op basis van de aangeleverde informatie verder werken aan verfijning en uniformering van de gegevens. 


Iedereen kan op www.reliwiki.nl gegevens en foto’s toevoegen. Wie dat wil kan zich aanmelden via http://reliwiki.nl/index.php?title=Speciaal:Aanmelden en vervolgens aan de slag gaan!

 

© 2009 www.orgelnieuws.nl