Stadsspeld Utrecht voor Peter van Dijk

Text Example

advertentieOp zaterdag 8 oktober ontving organist en orgeldeskundig Peter van Dijk de Speld van de Stad Utrecht. De stedelijke onderscheiding werd hem door loco-burgemeester Lintmeijer uitgereikt bij de viering van zijn veertig jarig jubileum als organist van de Protestantse Gemeente Utrecht.

Peter van Dijk is sinds 1971 als organist verbonden aan de Hervormde (thans Protestantse) Gemeente Utrecht. Eerst als organist van de Willem de Zwijgerkerk en sinds 1985 in de Tuindorpkerk, waar hij zich ondermeer heeft ingezet voor de restauratie van het Westfaalse Ruprecht-orgel. Daarnaast is Van Dijk binnen de Protestantse Gemeente Utrecht verantwoordelijk voor het orgelbestand.

Ook buiten de stad Utrecht is Van Dijk actief als orgeladviseur. Zo was hij betrokken bij vele restauratie- en nieuwbouwprojecten, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast vervult Van Dijk ook bestuurlijke functies, waaronder het voorzitterschap van het College van Orgeladviseurs in Nederland, waarvan hij een van de oprichters is.

Op zaterdag 8 oktober werd zijn organistenjubileum gevierd met een orgelbespeling in de Tuindorpkerk in Utrecht.

© 2011 www.orgelnieuws.nl