Studiemiddag Max Reger in Doesburg

Max Reger 2016

In Martinikerk te Doesburg vindt op zaterdag 18 juni een Max Reger-studiemiddag plaats. De middag wordt verzorgd door Ingeborg van Dokkum-Prins en Cor van Wageningen en is speciaal bedoeld voor voor amateurorganisten. 

Text Example

advertentieDe Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici afdeling Gelderland en de Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg organiseren de middag. Aanleiding zijn zowel de herdenking van de honderdste sterfdag van componist Max Reger dit jaar als het eeuwfeest van het Walcker-orgel in Doesburg, een instrument dat bij uitstek geschikt is voor de orgelwerken Reger.

Tweeluik
De studiemiddag wordt gepresenteerd als tweeluik. Ingeborg van Dokkum-Prins bespreekt en speelt de werken zonder opusnummer, bedoeld voor de amateurorganist. Cor van Wageningen behandelt en speelt de Neun Stücke , Opus 129, die zeker bereikbaar zijn voor de gevorderde amateur.

Deelname
De middag begint om 13.00 uur met ontvangst met koffie en thee en eindig om circa 17.15 uur. Voor deelname wordt bij voorkeur gevraagd zich aan te melden bij secretaris-gelderland@kvok.nl. Toegang is vrij. Wel wordt aan de deelnemers na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zie ook
www.stidomu.nl