Sweelinck Orgel Academie 2022 voor jong orgeltalent

orgel waalse kerk amsterdam
Mülller-orgel Waalse Kerk Amsterdam | © foto Subbass1 / Wikimedia CC BY-SA 4.0

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) organiseert in 2022 de Sweelinck Orgel Academie voor jong orgeltalent tussen de 12 en 18 jaar. Op drie zaterdagen kunnen zij les krijgen op kerkorgels in Amsterdam en Alkmaar.

Text Example

advertentieConservatoriumdocenten Matthias Havinga en Pieter van Dijk verzorgen de lessen op de instrumenten die ook voor orgelstudenten van het CvA worden ingezet: die van de Mozes en Aäronkerk en de Waalse Kerk te Amsterdam en de beide orgels in de Grote Kerk te Alkmaar.

Op elk instrument wordt passend repertoire gedoceerd. Zo geeft Havinga op 16 maart op het Adema-orgel in de Mozes les in Franse romantiek (Franck en Vierne), en staat bij Van Dijk op 23 april Bach en Noord-Duitse barok op de lessenaar van het Alkmaarse Van Hagerbeer/Schnitger-orgel en Sweelinck op het Van Covelens-orgel. Zaterdag 18 juni geven de beide docenten opnieuw les in Bach en Noord-Duitse barok, maar dan op het Müller-orgel in de Waalse Kerk te Amsterdam.

Deelnemers kunnen zich via de website van het CvA aanmelden. De aanmelding dient gepaard te gaan van een video-opname van de deelnemer. Op basis van de opnamen vindt een selectie plaats. Er is ruimte voor maximaal zes deelnemers. De kosten voor de drie lessen bedragen € 75.

De Sweelinck Orgel Academie wordt georganiseerd door de orgelafdeling van het CvA in samenwerking met de Sweelinck Academie, de jong talent-afdeling van het CvA.

Meer informatie: conservatoriumvanamsterdam.nl