Tachtigste verjaardag Bert Matter gevierd met concert in Zutphen

© 2017 Gerco Schaap

Op zaterdag 29 april hoopt Bert Matter zijn tachtigste verjaardag te vieren. Ter gelegenheid daarvan geven enkele oud-leerlingen van Matter een concert in – hoe kan het ook anders – de Walburgiskerk te Zutphen.

Text Example

advertentieBert Matter was van 1969 tot 2002 organist van de Walburgiskerk. Diverse orgelcomposities, grote en kleine, kwamen hier tot stand. Tijdens concerten klonk nagenoeg de gehele orgelliteratuur. Zijn orgelspel tijdens de kerkdiensten werd door velen als iets bijzonders ervaren.

Het verjaardagsconcert wordt verzorgd door Cor Ardesch, Berry van Berkum, Johan Luimes en Klaas Stok. Op het programma staat muziek van Bach, Matter en improvisatie. Het concert begint om 17.00 uur. Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om de jarige te feliciteren.

‘De Organistenmacher van de twintigste eeuw, eminent improvisator en inspirator voor vele organisten en orgelliefhebbers, verdient het om op deze heugelijke dag in het zonnetje gezet te worden’, aldus Gert Oldenbeuving, voorzitter van de organiserende Stichting Henrick Baderorgel.

In het meinummer van De Orgelvriend, dat één dag voor zijn tachtigste verjaardag verschijnt, is een uitgebreid interview met Bert Matter opgenomen en staat ook een muziekbijlage van zijn hand.

 

© 2017 beeld Gerco Schaap