Theater bij historische kerken

Text Example

advertentieTheater Compagnie Barrevoet speelt in juli, augustus en september het theatervoorstelling stuk Echo bij op 21 plaatsen in Nederland. Echo is een sprankelende poëtische theatervoorstelling die speciaal gemaakt is voor historische kerken. In de voorstelling gaan live-muziek, theater en beeld naadloos in elkaar over.

De kerk zelf met al zijn specifieke architectonische kenmerken staat centraal in Echo, evenals het orgel, dat bespeeld wordt door Gert Oost (die helaas door een enkelblessure de eerste concerten verstek moet laten gaan. Hij zal worden vervangen door Pim Verdonk). De acteurs spelen op cello, saxofoon, accordeon en trompet. Ook zingen ze.

‘Echo’ is volgens de makers is een humoristische muzikale voorstelling over herinneringen, over seizoenen en over de tijd die zijn sporen nalaat. Een beeldend verhaal over het leven zelf, over jeugd en volwassenheid, over onbevangenheid, over wijsheid en over de stilte van de dood. Door de ogen van de oude koster zien bezoekers van de voorstelling het gebouw en de mensen die er hun herinneringen hebben achtergelaten.

Barrevoet maakt dynamisch fysiek locatietheater. De groep woont en werkt op Terschelling en speelt sinds 1997 vrijwel ieder jaar op het Oerolfestival. De groep trad op in theaters en op festivals in Nederland, Duitsland en Polen. Beeld, ritme, surrealiteit en het gebruik van de locatie vormen de kernpunten van de werkwijze van Barrevoet. Taal wordt alleen gebruikt als een muzikaal element. De voorstellingen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Voor het complete programma en een speellijst

www.barrevoet.nl

Wenst u meer informatie?

info@barrevoet.nl

© 2007 www.orgelnieuws.nl