Theo Jellema sluit de serie ‘Drie jaar Bach’ in Leeuwarden af

orgel waalse kerk leeuwarden
Het Schwartzburg-orgel in de Waalse Kerk in Leeuwarden | © foto Ad Fahner

Op zaterdag 18 november sluit de stadsorganist van Leeuwarden, Theo Jellema, zijn serie ‘Drie jaar Bach’ af met een concert op het Schwartzburg-orgel in de Waalse Kerk in Leeuwarden.

Text Example

advertentieIn 2021 startte Jellema met de reeks van 24 concerten op historische orgels in de gemeente Leeuwarden. Gedurende acht zaterdagmiddagconcerten per jaar kreeg het publiek muziek van Bach te horen op bekende orgels in de stad, maar ook op zelden concertant bespeelde orgels in de omliggende dorpen.

In de serie bracht de stadsorganist integrale uitvoeringen van het Wohltemperierte Klavier, de Kunst der Fuge en de Neumeister koralen, aangevuld met andere werken van Bach.

Slotconcert

Het slotconcert in de Waalse Kerk, waar ook het eerste concert van de serie werd gegeven, begint op zaterdagmiddag 18 november om 15.00 uur. De toegang is gratis, met een collecte na afloop.

Nieuwe serie

Volgend jaar start Jellema een nieuwe serie getiteld ‘Rondom Bach’, waarin onder andere de zes orgelsonates van Carl Philipp Emanuel Bach zullen worden opgenomen.