Tocht langs de orgels te Oudewater

speeltafel maarschalkerweerd orgel sint franciscuskerk oudewater

In het kader van het 750 jarig bestaan van de stad Oudewater wordt er door de gezamenlijke kerken te Oudewater op vrijdag 21 augustus en zaterdag 22 augustus een ‘Kerkenpad’ georganiseerd.

Text Example

advertentie 

Dit ‘Kerkenpad’ voert de deelnemers langs religieuze locaties in Oudewater. Op vrijdag 21 augustus zal in het kader van ‘Kerkenpad’ tevens een orgeltour langs vijf Oudewaterse kerkorgels in vier verschillende kerken worden gehouden. De orgeltour staat onder leiding van de Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik. Hij zal een toelichting geven op de qua bouw en stijl zeer verschillende instrumenten, de verscheidenheid in bouwstijlen en zal daarbij hij passend repertoire ten gehore brengen.

 

De orgeltour start op vrijdag 21 augustus om 11.30 uur bij het Leichel-orgel (1880) in de Oud Katholieke Kerk aan de Leeuweringerstraat. Daarna gaat de tour naar het Kaat en Tijhuis-orgel (1987) in de Ontmoetingskerk (om 12.30 uur), de Maarschalkerweerd (1887) in de Sint Franciscuskerk (foto) (om 13.30 uur) en het Kam-hoofdorgel (1840 en Wadsworth-Oldknow-koororgel (1860-1887) in de Grote of Sint Michaëlskerk (om 14.30 uur). Deelname aan deze orgeltour is gratis. Een boekje met plattegronden en het complete programma is verkrijgbaar bij alle deelnemende kerken.

 

‘Langs Oudewaters Kerkenpad’ is een gezamenlijk initiatief van zes kerken te Oudewater te weten De Grote of Sint-Michaëlskerk, De Ontmoetingskerk, De Oud Katholieke Kerk, Bijbelgemeente Dabar, Ambassade van het Koninkrijk van God en de Sint Franciscuskerk. Het initiatief is genomen in het kader van 750 jaar stad Oudewater.