Ton Koopman artist in residence Festival Oude Muziek

Text Example

advertentieOrganist en ensembleleider Ton Koopman vervult tijdens het komende Festival Oude Muziek een hoofdrol als artist in residence. Hij zal met drie concerten bijdragen aan de uitwerking van het thema Buxtehude. Naast de drie concerten, waaronder een Buxtehude-orgelrecital, geeft hij een masterclass waarin hij drie barokensembles zal laten delen in zijn enorme ervaring als musicus. De drie ensembles geven later in het Festival gratis Fringeconcerten.

Het Festival Oude Muziek Utrecht vindt plaats van 24 augustus t/m 2 september 2007. Ton Koopman geeft zijn concerten op 29 augustus (20.00 uur, Buxtehude: Membra Jesu nostri), 30 augustus (11.00 uur, Buxtehude: orgelwerken op het orgel van de Utrechtse Nicolaïkerk) en 2 september (20.00 uur, Bach & Buxtehude: cantates). De masterclass vindt plaats aansluitend aan Koopmans recital op 30 augustus, van 12.30 tot 16.30 uur. De kaartverkoop voor deze concerten is inmiddels begonnen, meer informatie op www.oudemuziek.nl/festival

Maar voor het zover is, speelt Ton Koopman meer Buxtehude tijdens zijn orgeltournee in het Netwerk Oude Muziek. Tussen 31 mei en 28 juni geeft hij zeven concerten in het hele land. De data en de locaties van deze tournee zijn te vinden op www.oudemuziek.nl/koopman Kaarten voor alle concerten zijn verkrijgbaar aan de verschillende kerken en te reserveren op 030 23 29 010.

[ingezonden mededeling]

© 2007 www.orgelnieuws.nl