Traugott Mayr?Seifert-Orgel Kaufbeuren

De Dreifaltigkeitskirche in het Zuid-Duitse Kaufbeuren beschikt sinds vorig jaar over een gloednieuw Seifert-orgel. Het instrument verving een orgel van Gerhard Schmid uit 1964 dat in zodanige toestand verkeerde dat het kerkbestuur nieuwbouw verkoos boven restauratie.

Text Example

advertentie 

De firma Seifert leverde een orgel op met een barok klankconcept dat tegelijkertijd voldoende mogelijkheden biedt tot het spelen van muziek uit latere stijlperiodes.  Die veelzijdigheid vindt onder meer haar basis in een rijk palet aan grondstemmen en een Frans getint zwelwerk. Qua uiterlijk sluit het instrument aan bij het interieur van de kerk.

 

Kirchenmusikdirektor Traugott Mayr is sinds 1989 aan de Dreifaltigkeitskirche verbonden. Hij presenteert op deze cd zijn nieuwe orgel met een programma dat in tijd begint bij Johann Gottfried Walther en eindigt bij de in 1962 geboren Franse componist Pierre Cholley. Van hem klinken twee van zijn drie muzikale hommages aan Dmitri Shostakovich. Het booklet geeft uitvoerige informatie over het orgel en het gespeelde programma.

 

 

Traugott Mayr?Seifert-Orgel Dreifaltigkeitskirche Kaufbeuren

 

Präludium & Fuge D-Dur BWV 532 (Bach); Concerto a-Moll BWV 593 (Bach); Partita ‘Jesu, meine Freude’ (Walther); Galanteriestücke Nr. 1, 3,9, 10 (Bühler); Lobe den Herren, den mächtigen König op. 65 Nr. 58 (Karg-Elert);  Tango & Paso-Doble sur DSCH (Cholley);  Madonna – Ein Glasgemälde (Antalffy-Zsiross); Pièce heroïque (Franck);  Méditation pour orgue (Duruflé);  Toccata pour Grand Orgue op. 104 (Jongen).

 

 

Label/nummer: Organum OGM 131056

Speelduur: 81’06

Booklet: 28 pagina’s (Duits)

Prijs: € 19,75

 

Zie ook

http://www.kirchenmusik-kaufbeuren.de/_orgel/index.html

 

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]