Twee Franse en een Poolse finaliste in Haarlem update

Text Example

advertentiePaul Goussot (F) (links), Noël Hazebroucq (F) (rechts) en Edyta Müller (PL) (midden) gaan door naar de finale van het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem. De drie finalisten werden woensdagavond 18 juli na de tweede ronde door de jury bekend gemaakt. Vrijdag 20 juli zullen de drie het tegen elkaar op in de Grote of St. Bavokerk.

De eerste ronde op maandag 16 juli werd gespeeld op het Müller-orgel van de Bavokerk. De de acht deelnemers improviseerden op het thema van het oud Vlaamse lied Daer staet een clooster in Oostenrije (Antwerps liedboek, 1544).

Tijdens de tweede ronde, op woensdag 18 juli op het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie, kregen de acht deelnemers een nog niet eerder in de historie van het concours gebruikte opdracht: improviseren aan de hand van een speciaal hiervoor gemaakte film van 1½ minuut door Johan Luijmes en Ferdi van Heeswijk.

De finale van het Internationale Orgelconcours wordt op vrijdag 20 juli om 20.15 uur gespeeld in de Grote of St. Bavokerk. Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar via www.organfestival.nl of aan de kerk.

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto Cor van Gastel