Twee nieuwe organisten voor de Burgwalkerk in Kampen

Text Example

advertentieDe kerkenraad van de Gereformeerde Burgwalkerk te Kampen heeft na een sollicatieprocedure twee nieuwe organisten benoemd. De 23-jarige Sander van den Houten kreeg een aanstelling als hoofdorganist. Martin de Jong (35) werd benoemd tot tweede organist. Zij volgen Theo van Dijk op die meer dan 40 jaar organist was in de Burgwalkerk. Hun benoeming is ingegaan op 1 april 2010.

Sander van den Houten (links op de foto) studeerde hoofdvak orgel aan het conservatorium te Rotterdam bij Bas de Vroome en Aart Bergwerff. Hij won diverse prijzen bij concoursen. Als organist is hij verbonden aan de Hervormde Broederkerk te Kampen en aan de Dorpskerk te Oostvoorne. Naast zijn werk als stemmer/intonateur bij orgelmakerij Kaat & Tijhuis concerteert hij in binnen- en buitenland. Ook is hij actief als koordirigent.

Martin de Jong volgde orgellessen bij Willem Aukema (docent aan het Centrum voor de Kunsten in Friesland) en sinds 2000 van Henk van Putten (organist van de Broederkerk in Kampen). Vanaf 1999 is Martin actief als kerkorganist, eerst in de Gereformeerde kerk te Balk, later ook in Kerkelijk Centrum “Open Hof” te Kampen daarbij. Vanaf maart 2009 verzorgde Martin als waarnemend organist de diensten in de Burgwalkerk.

Naast kerkorganist is Martin sinds 1993 actief als organist/pianist bij diverse koren en orkesten.

Van den Houten en De Jong hebben in de Burgwalkerk de beschikking over het Zwier van Dijk-orgel uit 1877 en een Chappell concertvleugel. Samen zullen ze het ‘Uurtje kerkmuziek’ van hun voorganger Theo van Dijk weer oppakken door gastorganisten uit te nodigen. Het eerste ‘Uurtje kerkmuziek’ vindt plaats in de Burgwalkerk op zaterdag 29 mei 2010 om 20.00 uur en wordt verzorgd door de beide nieuwe organisten die daarmee tevens hun presentatieconcert geven.

© 2010 www.orgelnieuws.nl