Twee orgelvespers in het hoge noorden

Text Example

advertentieOrganist Sietze de Vries is al ruim tien jaar bezig om evenementen te organiseren waarin het orgel niet alleen solistisch, maar ook binnen een liturgisch raamwerk gebruikt wordt.

Ook dit jaar vinden er weer twee zogenaamde ‘orgelvespers’ plaats, die de schitterende barokorgels van de Martinikerk te Groningen en de Jacobikerk te Uithuizen centraal stellen. De thematiek van de avonden richt zich op het eind van het kerkelijk jaar en advent. Door middel van orgelsoli, koor- en samenzang wordt een gevarieerd programma aangeboden, dat geïnspireerd is op de vespers en ‘Abendmusiken’ uit de tijd van Buxtehude en Bach. Een stokpaardje van Sietze de Vries is bovendien het onder de aandacht brengen van de Psalmen, in Geneefse vorm, maar ook in allerlei andere gedaanten.

In Uithuizen zal het ensemble ‘Sonus Vita’ onder leiding van Anjo de Haan medewerking verlenen, terwijl een selectie uit het befaamde ensemble ‘The Gents’ in de Martinikerk te Groningen van zich zal laten horen. De avonden beginnen om 20.00 uur.

Jacobi-orgelvesper Uithuizen: zaterdag 17 november

Martini-orgelvesper Groningen: zaterdag 1 december

© 2007 www.orgelnieuws.nl