Twee studiedagen César Franck en tijdgenoten in Noord-Holland

Adema-orgel in de Allemanskerk te Oudkarspel | © foto Gérard van Betlehem

Op zaterdag 17 en 24 september organiseert Orgelnetwerk Noord-Holland twee studiedagen waarop het orgelwerk van César Franck en tijdgenoten centraal staat. Docenten zijn Willem Poot en Tjeerd van der Ploeg.

Text Example

advertentieDe eerste studiedag vindt plaats rond het Frans georiënteerde Adema-orgel (1972) in de Allemanskerk in Oudkarspel. De tweede dag is in de St. Christoforuskerk in Schagen met het romantische Engelse Nicholson-orgel (1882). 

De dagen zijn zowel voor actieve als passieve deelnemers. Van de spelers wordt verwacht dat zij voor beide dagen een orgelwerk voorbereiden van César Franck of van tijdgenoten uit de Franse school.

Kosten voor actieve deelname zijn € 60 voor beide dagen of € 35 voor één dag, toehoorders betalen € 40 c.q. € 25.

De programma’s in Oudkarspel en Schagen beginnen om 10.00 uur met ontvangst en koffie/thee. Rond het middaguur is er een pauze – in Oudkarspel met eigen lunchpakket, in Schagen is er ook horeca in de nabijheid van de kerk. De dagen worden afgesloten om 16.00 uur.

Meer informatie en aanmelding via orgelnet.nl of info@orgelnet.nl. Vermeld bij aanmelding als actieve deelnemer ook de te spelen werken.