Twee Vox Humana paasconcerten op Tweede Paasdag

Stichting Vox Humana viert Tweede Paasdag dit jaar met maar liefst twee paasconcerten. Maandagmiddag 28 maart speelt Peter Eilander in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag. Het avondconcert in de Rotterdamse Laurenskerk wordt gegeven door Ben van Oosten.

Text Example

advertentie 

Eilander zet ’s middags werk van Asma, Bach, Reger, Guilmant en Zwart op de lessenaar. Zo worden onder meer de grote e-moll van Bach, Ostern uit opus 145 van Reger, Allegretto en si mineur en Postlude nuptial van Guilmant gespeeld. Het concert besluit met een fantasie over ‘Daar juicht een toon’ van Jan Zwart.

 

Ben van Oosten speelt op het hoofdorgel van de Laurenskerk een programma waarin Symphonie Nr. 7 van Widor de hoofdmoot vormt. Daarnaast heeft Van Oosten werk van Reger (Introduktion und Passacaglia in d), Bach (Praeludium et Fuga C-Dur BWV 547) en Lemmens (Sonate Pascale) geprogrammeerd.

 

Toegang voor het concert van 15.30 uur in Den Haag bedraagt € 12,50 in de voorverkoop of € 15,00 aan de kassa. Voor het concert van 20.00 uur in Rotterdam is de toegang € 15,00 in de voorverkoop of € 20,00 aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar mogen beide concerten gratis naar binnen.

 

Zie ook

Website Stichting Vox Humana
Kaarten bestellen Den Haag
Kaarten bestellen Rotterdam

 

© 2016 beeld: Gérard van Betlehem