Twee winnaars improvisatieconcours Haarlem

Text Example

advertentieHet 46ste Internationale Orgelimprovisatieconcours in Haarlem kent dit jaar twee eersteprijswinnaars. Donderdagavond 6 juli maakte de jury bekend dat de Nederlander Chiel Jan van Hofwegen en de in Oostenrijk woonachtige Robert Kovács een gedeelde eerste plaats behaalden.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het concours dat een gedeelde eerste prijs werd toegekend. De jury, bestaande uit uit David Briggs, Piet Kee, Karl-Bernhardin Kropf, Daniel Roth, Klaas de Vries en voorzitter Ewald Kooiman, was van oordeel dat Chiel-Jan van Hofwegen door alle drie de rondes het meest constante presteerde, maar dat Robert Kovács de beste speler van de finale was, reden voor deze gedeelde eerste prijs.

Chiel-Jan van Hofwegen (1978) volgt momenteel zijn tweede-fase studie bij Jos van der Kooy, met improvisatie als specialisatie. Hij is werkzaam als kerkorganist en docent in het basisonderwijs. Robert Kovács (1976) is organist van de kathedraal in St. Florian, Oostenrijk. Hij was in 2004 ook finalist van het Internationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem.

De twee andere finalisten waren dit jaar Jukka Aro uit Finland en David Franke uit Duitsland.

Foto: Hans Koenders, voorzitter van de Stichting Internationaal Orgelconcours,

feliciteert de winnaars: Chiel-Jan van Hofwegen (links) en Robert Kovács. © 2006 Gerco Schaap

© 2006 orgelnieuws.nl